Ki vagyok Én?

Török Attila vagyok 54 éves közgazdász, akkreditált Business és Management Coach (BMC).

Mit csináltam eddig ?

Az elmúlt 25 évben a szolgáltató szektorban tevékenykedtem multinacionális és kkv környezetben. Az általam betöltött vezetői munkakörökben feladatom volt az emberek kiválasztása, a csapat kialakítása és a motiváció fenntartása a célok elérése érdekében. Manapság már a saját cégben végzem ezeket a feladatokat.

..és hol?

Newcopharm Hungaria kft
Shell Hungary zrt.
AV Controll kft.
Selecta Hungary kft.

SAFE-TERV Kft.

Harley-Davidson Budapest 

 

Hol szereztem meg a coach képesítésemet?

Hiszem és vallom, hogy nem attól lesz valaki jó coach, hogy elvégez egy iskolát, tanfolyamot. Én is nagyon sokat tanultam a cégeknél, a különböző kultúrákból, vezetési stílusokból és a kollégákkal való beszélgetésekből. Ez egy nagyon jó alapot biztosított számomra, hogy jelentkezzek és elvégezzem az Európai Coaching Szövetség (ECA) által szervezett Business és Management Coach képzést. Itt szereztem a coaching licencet. A tanulási folyamat nem ért véget: a sok érdekes könyv, a szakmai szervezetünkben megtartott önképzések és interakció biztosítja a fejlődést.

 

És miért is ez lett a honlapom címe?

 Mencoaching: mi jut eszébe erről? Valami férfias dolog és az edző.

A szűkebb és tágabb környezetemben a coachok a női vezetőkre, a női nemre irányítják a figyelmüket. És azt gondolom ez így rendben is van, szükség is van rájuk.

A polaritás törvényét ismerve nem borulhat fel az egyensúly.

Ki figyel a férfiakra?

Egyre több újság, könyv és cikk foglalkozik az erősebb nem képviselőjével a férfival.

Tényleg mi vagyunk az erősebb  nem?

Mit tapasztalunk ha körülnézünk a világban?

Egyre több férfi megy gyesre, kitakarít, elmosogat, kivasal és hagyja, hogy a gyengébb nemből származó párja eltartsa, irányítsa őt.

Felborultak a szerepek.

Hányszor  hagyja el a szánkat „azt sem tudom, hogy fiú vagyok-e vagy lány”. Nincsenek meg a szülőktől kapott mintáink, hogy is kell igazi férfinak lenni. Azt gondoljuk ez jó a női nemnek. De ez nem így van! Ők is szenvednek ettől!! Vágynak az igazi férfira

Mit gondol: miért végződik az egyébkint is kevés házasságkötés 60% válással? És azt tudta, hogy ennek a 60%-nak a 80%-át a nők kezdeményezik? Rémisztő, nem?

A szocailizációban tanult minta alapján nem tudtam miként kell férfinak lenni. Majdnem nagy árat kellett fizetnem érte, de szerencsére sikerült változni.

Úgy érzem,érintettként már tudom hogy mit kell tenni!!

Ebben szeretnék segíteni!

Tudom, annyira vagyunk erősek, hogy nem szívesen beszélünk, gondjainkról, problémáinkről. Félünk! Félünk a következményektől. Félünk a változásoktól, ami nélkül nincs szebb, boldogabb, minőségibb élet mindkét nemnek.

 

Merje átlépni saját magát!!